INFO/CONTACT

OM OSS

Gylleboverket är en konstnärsgrupp och en tvärkonstnärlig plattform för samtida konst, kultur  och permakultur belägen på en f.d byggåtervinning på landsbygden på Österlen, Skåne.

Gylleboverket är både en arbetsplats för kulturskapare, en konstnärsgrupp samt en plats för utåtriktad verksamhet m.ed utställningar, festivaler, föreläsningar och workshops. Här finns också en biograf som drivs av ett 10-tal medlemmar. Gylleboverket arbetar också med permakultur och resiliens på olika sätt.

Sedan 2010 har Gylleboverket drivits som en kulturell mötesplats. För oss betyder det att konsten skall bygga broar och skapa utrymme för delaktighet bortom konsumtion. Vi vill genom plattformen och vår verksamhet främja mångfald och komplexitet.

Verksamhet undersöker det tvärdisciplinära gränslandet mellan olika konstformer, natur och kultur, miljö och samhällsstrukturer, med avstampet i samtidskonst. På Gylleboverket står det kompromisslösa skapandet i fokus. 

Verksamheten är ekologisk i bemärkelsen holistisk och relationell och processerna som äger rum här en del av ett rörligt ekosystem, där vi genom konstnärliga metoder undersöker olika viktiga frågeställningar för att navigera i en värld i ständig rörelse.

Vi arbetar aktivt med social och landbaserad hållbarhet. Till Gylleboverket finns också knutet permakulturgården Lilla Skräddarröd gård , där konstnärer och andra som arbetar på platsen bland annat kan bo i residens.

PÅ Gylleboverket är konstnärer och kulturskapare från olika fält, forskare, lokalbefolkning och besökare välkomna att ta del av utställningar, festivaler, workshops, föreläsningar, performance, filmvisningar, att arbeta i sina egna praktiker och i olika samarbeten, att mötas, samtala och gå in i fördjupade undersökande processer och (konstnärliga) experiment.
  

Gylleboverkets konstnärsgrupp arbetar med konstprojekt på och utanför platsen. De arbetar gränsöverskridande med film, ljudkonst, performance, social skulptur och  installationer. De arbetar platsspecifkt och med en stark förankring i mellanmänskliga tematiker. Ofta gör de samarbeten, både med konstnärer och tvärdiciplinärt från andra fält.

Tillgänglighet på platsen:

Parkeringsplatser finns
Ramp för rullstolar & barnvagnar finns in till biosalongen

Kontakt:

FACEBOOK
INSTAGRAM

Konstnärliga ledare för Gylleboverket är 2021 konstnärerna: Etta Säfve & Jona Elfdahl

Om du vill komma i kontakt med oss mejla: info@gylleboverket.se

Gylleboverkets verksamhet stöds av:

Unknownkulturradet_logo       simrishamns kommun

och samarbetar med  Folkuniversitetet